Cenu bodu s SKV určí až čas. Rytíři totiž začali nový ročník porážkou

21. září 2024, Michal Dannhofer

Premiéru v novém ročníku Livesport Superligy mají za sebou Rytíři z Vítkovic. Díky odložení utkání 1. kola proti Bulldogs Brno je čekal ostrý start až o týden později na půdě Královských Vinohrad a potvrdilo, že Sokolové nejsou pro Vítkovice optimálním soupeřem. Ti totiž podlehli 6:7 v prodloužení.

Turbulentní léto plné změn je u konce, Rytířům definitivně začala nová sezóna. A na úplném začátku zápasu to nebyl špatný vstup, přesně po šedesáti sekundách se stal prvním střelcem nového ročníku Slončík, v páté minutě pak zvýšil navrátilec Bräuer. Na snížení Procházky ještě reagoval výborně hrající Slončík, ale otěže zápasu následně začal přebírat pražský tým.

Ten zlepšil kombinaci a práci s míčkem a na hře to bylo znát. Sérií tří branek se dostal poprvé v zápase do vedení a dorovnávat musel těsně před druhou sirénou Šindler, který využil přesilovou hru v čase 38:51.

Třetí třetina nabídla vysoce taktický souboj, ve kterém Vinohrady dvakrát vedly, ale dva přesné zásahy Fukaly znamenaly, že se body budou v Riegerových sadech dělit. Zbývalo rozluštit, kdo si odnese bonusový bod a odpověď na to našel v 62. minutě Pavel Hájek, který potrestal vyloučení Šmída, které se přeneslo ještě ze základní hrací doby.

Rytíři tak vstoupili do nového ročníku ziskem jednoho bodu, SKV pak navázalo na povedený výkon proti Spartě, které podlehli 2:4.