Champions Cup 2025: Rytířky ovládly třetí třetinu a vezou tři body z půdy Zugu

23. září 2024, Michal Dannhofer

Úspěšný vstup do Champions Cupu 2025 mají za sebou Rytířky z Vítkovic. Na půdě Zugu se jim povedla druhá polovina utkání, především pak třetí třetina a po výhře 5:4 vezou ze švýcarské půdy cenné tři body, které budou chtít příští neděli před domácím publikem potvrdit.

Soupeř před utkáním udělal změnu na pozici hlavního trenéra, a tak bylo otázkou, jestli nový finský trenér Juha Seppä zkusí Vítkovice nějak překvapit. V brance Zugu dostala příležitost dosavadní dvojka Noora Holle a německá reprezentační jednička udržela čisté konto přesně 121 sekund, než ji ve svém prvním střídání za Vítkovice propálila Drzymala, která tak oslavila návrat na hřiště po těžkém zranění, které ji připravilo o minulý soutěžní ročník.

V dalším průběhu první části zápasu byl ale Zug opticky lepším týmem, což se postupně projevilo také na skóre. V deváté minutě vyrovnala Hedlund a do první sirény otočila misky vah Herzog.

Do druhé třetiny nastoupily oba týmy prakticky totožně, postupem času se ale začala projevovat určitá větší konzistence Vítkovic, které se soupeři dokázaly vyrovnat v dlouhých pasážích s držením míčku. Ve 28. minutě pak srovnala Rybičková a začínalo se prakticky od začátku. Ve 36. minutě se pak nechytatelně prosadila Hedlund, ale Rytířky nesložily zbraně.

Jako klíčové se ukázalo vyloučení Drzymaly, které Vítkovice ustály také díky životnímu zákroku Příleské a založily tak na drtivý finiš. Svou první branku za Rytířky dala v 55. minutě Beránková, která dokonale zmátla brankářku soupeře, za 44 sekund pak poslala Rytířky do vedení Rybičková a po dalších dvou minutách udeřila opět Beránková.

Zug musel reagovat power play, kterou využil po zhruba deseti vteřinách díky Řepkové, ale následných 100 sekund Vítkovice za cenu několika obětavých bloků ubránily a zapsaly vítězství 5:4.

Rytířky tak z půdy Zugu vezou tři body a v případě neprohry po základní hrací době ve druhém duelu postoupí do semifinále Champions Cupu 2025. Pokud Zug po šedesáti minutách zvítězí, bude na hale SAREZA následovat prodloužení a případné nájezdy. Na brankový rozdíl se nebere zřetel.

Všichni fanoušci Vítkovic jsou srdečně zváni na druhé utkání, které se odehraje v neděli 29. září od 15:00 hodin na hale SAREZA v Hrušovské ulici.