Derby bude z mé strany pikantní, nervózní nebudu, plánuje Marek Bräuer

25. září 2024, Michal Dannhofer

Po nepovedeném vstupu do sezóny přichází pro Rytíře možnost kvalitního reparátu, který obstará ostravské derby na palubovce ČPP Arény. Zvláštní utkání to bude pro útočníka Marka Bräuera, který se po dvou letech vrátil do řad Vítkovic a sám přiznává, že pro něj duel bude velmi pikantní.

Vstup do sezóny Rytířům nevyšel, poté, co bylo odloženo utkání prvního kola proti Bulldogs Brno se představili až na půdě Vinohrad, kterým podlehli 6:7 v prodloužení. „Zápas se mi hodnotí těžko. Těšil jsem se na svůj návrat domů do Vítkovic a dopadlo to takhle. Bylo to dáno kombinací více faktorů, ať už naší obměnou kádru, kompletně novým realizačním týmem anebo novým systémem, který ještě trénujeme. Z naší strany tam bylo možná i lehké podcenění soupeře,“ přiznává určité rozpaky Marek Bräuer.

Nyní se po dvou letech znovu představí v ostravském derby jako hráč Vítkovic. „Těším se, je to něco speciálního, znám tam skoro všechny kluky, takže to bude z mé strany i takové pikantní a je možné, že si tam někoho najdu, s kým budu svádět souboje. Znám pocit z prvního derby na straně FBC, kdy jsem byl nervózní, to si myslím, že teď nehrozí,“ uklidňuje.

V čem teď vidí největší zbraně FBC Ostrava? „Nyní je to určitě finská kolonie, byť jsem viděl, že například Haveri do prvního zápasu nenastoupil, ale například Markkula dal snad už tři branky. Dále také silné individuality jako Mára Matejčík anebo Dan Chatrný. Zmínil bych také dobrou kondici, slyšel jsem, že měli tvrdou přípravu a jsou na tom fyzicky dobře,“ vypočítává.

V derby se nemůže stát, aby Rytíři soupeře podcenili. „Určitě to nehrozí! Říká se, že derby nemá favorita, my jsme sice před měsícem s FBC hráli přátelské utkání a vyhráli jsme, ale derby je speciální zápas, takže tam určitě nehrozí, že bychom soupeře podcenili,“ usmívá se Marek Bräuer.

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Čtvrtek, 18:00, ČPP Aréna Ostrava
Utkání vysílá přímým přenosem SPORTY TV