BITVA PODZIMU JE TADY! Pět důvodů proč vidět souboj Rytířek proti Zugu

26. září 2024, Michal Dannhofer

Opět po roce je tady druhá bitva ve čtvrtfinále Champions Cupu mezi Zugem a Vítkovicemi. Situace je ale odlišná než loni: Rytířky přivezly ze Švýcarska tři body, které potřebují v domácím prostředí potvrdit. K tomu je potřeba také podpora fanoušků, kteří mají hned několik důvodů, proč se na utkání vypravit.

1. SOUTĚŽNÍ PREMIÉRA NA HALE SAREZA V HRUŠOVSKÉ ULICI
Po dobu rekonstrukce Sportovního centra na Dubině bude domácím prostředím Vítkovic v rámci elitních soutěží hala SAREZA na Hrušovské ulici v ostravské části Přívoz. Vlivem povodňové situace bude navíc druhý zápas čtvrtfinále mezi Vítkovicemi a Zugem ostrou soutěžní premiérou elitního týmu Vítkovic v novém domácím prostředí.

2. DOMÁCÍ PREMIÉRA NOVÝCH POSIL V KÁDRU RYTÍŘEK
Kádr Rytířek prošel v létě výraznou obměnou, a tak je třeba si pomalu zvykat na nová jména v řadách ženského elitního týmu. Několik z nich se poprvé představí před domácím publikem a už v Zugu ukázaly, že se fanoušci mají na co těšit. Reprezentační obránkyně Vendula Beránková vstřelila dvě branky, stejně jako Veronika Rybičková. Dokonce hned ve svém prvním střídání za Rytířky skórovala polská obránkyně Daria Drzymala, která konečně vyléčila zranění a po půl roce v Ostravě mohla do ostrého zápasu. Asistencí se zapsala Klára Horčičková a spolehlivým výkonem pak Jenna Kangas. A zapomenout nemůžeme ani na dvojčata Niki a Natali Kalábovy.

3. ČESKÉ REPREZENTANTKY A BÝVALÉ RYTÍŘKY V DRESU SOUPEŘE
Zug patří dlouhodobě k oblíbené destinaci českých florbalistů a florbalistek, což se potvrzuje také nyní. Tým totiž jako kapitánka vede ve Vítkovicích dobře známá Ivana Šupáková, palebnou sílu pak obstarává především další exRytířka Denisa Ratajová anebo dlouholetá útočnice české ženské reprezentace Martina Řepková. I tato konfrontace dělá zápas zajímavějším.

4. NIC NENÍ ROZHODNUTO
Rytířky mají na kontě tři body, a tak platí, že v rámci základní hrací doby mohou pouze získat, celý tým včetně trenérů ale ví, že práce není rozhodně hotova. Zug ukázal, že po změně na postu hlavního trenéra je opět nebezpečným soupeřem, kterému není radno ani sekundu a metr prostoru. Na nové domácí hale je tak zaděláno na parádní florbalovou bitvu.

5. RYTÍŘKY POTŘEBUJÍ VAŠI PODPORU K ÚSPĚŠNÉMU UKONČENÍ SVÉ MISE
Fanoušci jsou základním stavebním pilířem každého sportovního klubu a ve florbalových Vítkovicích tomu není jinak. Čeká nás velmi těžká bitva, ve které potřebujeme využít každé podpory, kterou můžeme dostat. Pevně věříme, že třeba zaplněná tribuna na hale SAREZA bude tím klíčovým faktorem, který pomůže Rytířkám k postupu.

1. SC TEMPISH Vítkovice – Zug United
Neděle, 15:00, SH Sareza na Hrušovské ulici