Semifinále Champions Cupu pro Rytířky! Zug porazily také na nové domácí půdě

30. září 2024, Michal Dannhofer

První zápas na nové domácí půdě a hned velmi cenné vítězství. Rytířky se v neděli představily na palubovce sportovní haly SAREZA v Hrušovské ulici v rámci druhého čtvrtfinále Champions Cupu proti Zugu a před velmi hezky zaplněnou tribunou dokázaly zvítězit poměrem 6:4 a postoupit do semifinále.

Rytířky do zápasu vstupovaly se ziskem tří bodů a vědomím, že v případě prohry v základních šedesáti minutách se bude minimálně prodlužovat. Za vidinou prodloužení naopak velmi rázně vykročil Zug, který byl v úvodu utkání lepším týmem a už po třinácti sekundách šel do vedení díky Řepkové, v osmé minutě pak zvýšila Ratajová.

Vítkovice se svému soupeři vyrovnaly až postupem času a ve 13. minutě snížila Maroszová. Stejná hráčka na začátku druhé třetiny vyrovnala, ale přišel rychlý kontr od Bichsel, které posunula balónek díky dobré orientaci na brankovišti Řepková.

Rytířky ale zásluhou dvojčat Kalábových srovnaly a postupně se stávaly lepším týmem na hřišti. Ve druhé třetině už branka nepadla, byť byla velmi ofenzivní, to nejlepší si Vítkovice schovaly do třetí části.

V ní postupně nastřílely tři branky a vstoupily do semifinálové brány. Zug se pokusil o záchranu v podobě power play, ale vstřelil pouze jednu ze čtyř potřebných branek k tomu, aby zápas dospěl do prodloužení.

Vítkovice tak zvítězily 6:4 a postoupily do semifinále Champions Cupu 2025.

Los semifinále Champions Cupu 2025 by měl proběhnout tento týden v úterý. V osudí budou kromě Rytířek také celky Chodova, Pixba a Thorengruppenu, přičemž tvorba semifinálových dvojic není nijak omezena.