Rytířky čeká nováček z Dobrušky. Nesmíme jej podcenit, za fanoušky budu ráda, říká Částečková

18. října 2024, Michal Dannhofer

„Supertýden“ v podání Rytířek z Vítkovic bude v sobotu pokračovat třetí kapitolou. Po domácím extraligovém zápase proti Třinci a pohárovém střetnutí s Hradcem Králové je čeká kratší přejezd a nováček ČEZ Extraligy žen z Dobrušky. Podle obránkyně Adély Částečkové jej Vítkovice nesmí podcenit, bude ráda také za případnou kulisu utkání.

Pondělí, pátek, sobota, neděle. Program Rytířek je pořádně nahuštěný, a tak v sedmi dnech odehrají hned čtyři duely, což se muselo projevit také na přípravě. „Tréninkový cyklus podle mě trenéři přizpůsobili dobře, dostaly jsme i potřebné volno, které nám může pomoci s dostatkem energie na zápasy,“ hodnotí Adéla Částečková.

Sama prožívá první kompletní ročník v ženském týmu. „Tím, že je začátek sezóny, tak zatím nemám úplně co hodnotit. Potýkala jsem se zdravotními potížemi, takže jsem ráda, že už můžu být zpět. Zatím mě těší výsledky našeho týmu,“ usmívá se poté, co se zapojila do sezóny.

Extraligový nováček by měl také proti Vítkovicím těžit z masivní divácké podpory, která mu dodávala sílu už v minulém play off 1. ligy žen. „Musím přiznat, že jsem Dobrušku doposud nenavštívila, takže se nechám jen překvapit a pokud fanoušci dodají zápasu dobrou kulisu, tak budu jen ráda,“ těší se.

Jaký je recept k úspěchu? „Dle mého názoru nesmíme soupeře podcenit a nejdůležitější faktor zápasu bude nastavení v našich hlavách,“ podělila se mladá florbalistka. „Očekávám spíše jednoduchý běhavý florbal,“ zakončila Adéla Částečková.

FBC KAMAT Dobruška – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 15:00, SH Pulická Dobruška