Třetím soupeřem budou Židenice. Musíme podat výkon a není se čeho obávat, říká Klvačová

19. října 2024, Michal Dannhofer

Třinec, Hradec Králové, Dobruška a jako poslední soupeř Židenice. Vítkovice se v neděli vrátí do domácího prostředí a vyzvou Židenice. Těm se zatím v ČEZ Extralize zatím příliš nedaří a čekají na první body. Z řad brněnského týmu přitom před sezónou posílila Vítkovice Anna Klvačová, která si pomalu klestí cestu do sestavy a sama říká, že se jí zatím v novém týmu líbí.

Židenice budou posledním soupeřem v rámci nabitého programu, který Rytířkám přinese celkem tři utkání ve třech dnech. „Je pravda, že tři zápasy za tři dny je opravdu hodně, už nějakou dobu jsem takhle nabitý program neměla. Očekávám, že to bude hodně náročné, a to jak fyzicky, tak psychicky,“ říká Anna Klvačová.

Talentovaná florbalistka má za sebou první měsíce ve Vítkovicích. „Zatím se mi tu líbí,“ směje se. „Myslím si, že už se začínám cítit líp v kolektivu i týmu celkově,“ hodnotí.

Zajímavé je její srovnání obou organizací. „Pořád mě asi překvapují víc podobnosti než rozdíly, ale třeba střih dresů je hodně jiný a na sekuriťáky na zápasech jsem si taky ještě nezvykla,“ vypočítává.

Její nový tým podle ní musí udržet svůj herní level. „Těžko říct, ještě jsem proti nim nikdy nehrála. Myslím ale, že pokud budeme hrát tak, jako v posledních zápasech, nemáme se čeho obávat,“ popisuje.

Těší se na zápas nějak speciálně? „Určitě. Bude to pro mě úplně nová zkušenost, ale myslím si, že si to užiju. S holkama i trenéry z Židenic mám dobrý vztah, tak jenom doufám, že se to po neděli nezmění,“ končí Anna Klvačová ve veselém duchu.

1. SC TEMPISH Vítkovice – K1 Florbal Židenice
Neděle, 17:00, SH Sareza (ulice Hrušovská)