Rytíři doma v pohledném zápase podlehli Bohemians 5:6

21. ledna 2024, Michal Dannhofer

Další utkání odehrají proti Královským Vinohradům

Vítkovice odehrály s Bohemians zajímavý zápas, který se musel líbit, a to bez ohledu na konečný výsledek. Nabídl totiž všechno: branky, skvělé zákroky brankářů, emoce i video.

Od začátku bylo zřejmé, že Bohemians mají nastavený jasný herní plán a skóre otevřel její kapitán Šebek, který si sám dorazil vlastní střelu. Ve 12. minutě zvýšil na 2:0 pro Klokany Batkovič a rozjel nejen slovenské představení, které jistil z brány Daniel Mück, nová jednička týmu, který přišel z Liberce.

Na 1:2 snížil Kaleta, ale ještě do konce první třetiny znovu skóroval za Bohemians Jaroslav Petrák. V poslední minutě první třetiny se pak zranil Mück, ale v zápase a skvělém výkonu byl schopen pokračovat.

Začátek druhé části přinesl gól Šebka, ve 33. minutě pak už na 5:1 pro Bohemians zvýšil Kvasnica a zdálo se, že Bohemians jistě míří za třemi body.

Naději pro svůj tým pak vykřesal druhým gólem v zápase Kaleta. Na začátku třetí části pak přišlo ke slovu video, ale rozhodčí nakonec branku Hubálka uznali a Vítkovice byly rázem zpět ve hře.

Po emočním intermezzu ovšem Bohemians zareagovali nejlépe jak mohli: prosadil se Gajdoš. Vítkovice se nevzdaly a Hájek se Sidunovem dostali Vítkovice na dostřel, ale vyrovnávací branka už nepadla.

Vítkovice tak podlehly Bohemians 5:6.

Branky a nahrávky

1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians 5:6
branky: 13. Štěpán Kaleta, 35. Štěpán Kaleta, 44. Jakub Hubálek, 50. Jakub Hubálek, 55. Ondřej Sidunov - 7. Patrik Šebek, 12. Šimon Batkovič, 20. Jaroslav Petrák, 22. Patrik Šebek, 33. Tomáš Kvasnica, 46. Matúš Gajdoš; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 3:3; využití: 1:2; diváků: 198; zásahy brankářů: Lukáš Souček 6 - Daniel Műck 25; po třetinách: 1:3, 1:2, 3:1

1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček - Šebesta, Hubálek, Kaleta, Sidunov, Jankovský, Hatala - Pažák, Zubek, Hájek - Šindler, R. Gattnar, Šmíd - Fukala, M. Gattnar, Matejčík - Slončík, Palčinský, Galia

FbŠ Bohemians: Mück - Šebek, Řehoř, Kawulok, Virga, Brynda, Dobisík - Gajdoš, J. Petrák, Kvasnica - Buršík, K. Petrák, Malič - Trnka, Batkovič, Bílek - Grézl, Kyselka, Fryš