Report ze zápasu CHO vs. VIT (9:8)

neděle 11. 2. 2024

Klíčové utkání o první místo v základní části ČEZ Extraligy Rytířkám nevyšlo. Na půdě Chodova podlehly 8:9 a jejich cesta za prvenstvím v základní části přestala být v jejich rukou. Nyní musí v sobotu porazit Znojmo a doufat, že Chodov ve zbývajících dvou zápasech nebude bodovat naplno.

Rytířkám vůbec nevyšel vstup do utkání a v celém zápase se jim příliš nedařila defenzivní činnost. Prakticky bleskově prohrávaly 0:3 a byť se následně dokázaly vzpamatovat, tak dvě slepené branky na konci úvodní části znamenaly, že po dvaceti minutách to bylo 5:2 pro Chodov.

Trenérský štáb reagoval změnou v brankovišti a i s Viktorií Karasovou se výkon Vítkovic zlepšil. Rytířky najednou začaly být herně lepším týmem a dostaly se na dostřel, vědomy si toho, že je pro ně extrémně důležité proti Chodovu bodovat.

Vše se rozhodlo ve třetí třetině. Vítkovice v ní nejprve dokázaly zápas – v té chvíli – definitivně otočit a vést 8:7, poté ale Chodov díky Kovaříkové vyrovnal na 8:8 a vzápětí přišla další a vítězná branka Chodova.

Závěr zápasu vyvolal velké emoce, nezbývá ale než respektovat, že Chodov zvítězil 9:8 a vykročil za prvním místem a ziskem Prezidentského poháru.

Ohlasy po zápase

Mgr. Dušan Dudešek: „Prohráli jsme, takže hodnocení zápasu je špatné. Chodovu gratulujeme k zisku tří bodů.“

Branky a nahrávky

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - 1. SC TEMPISH Vítkovice 9:8
branky: 1. Andrea Břeská, 6. Sofie Skalíková, 6. Lucie Baldreichová, 20. Klára Jiříková, 20. Andrea Břeská, 30. Kateřina Kovaříková, 33. Eliška Chudá, 57. Kateřina Kovaříková, 57. Kristína Belicová - 7. Simona Grāpēna, 10. Michaela Kubečková, 21. Michaela Kubečková, 26. Sára Seevaldová, 31. Markéta Lenfeldová, 36. Sára Seevaldová, 48. Markéta Lenfeldová, 50. Michaela Kubečková; rozhodčí: Ondřej Benačan - Patrik Šaroch; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 182; zásahy brankářů: Jana Christianová 29 - Nikola Příleská 4, Viktorie Karasová 25; po třetinách: 5:2, 2:4, 2:2

FAT PIPE FLORBAL CHODOV: Christianová - Plášková, S. Skalíková, Fáčková, Frantíková, Balková, Naava, Moravcová - Belicová, Havlíčková, Břeská - Baldreichová, Janatková, Prontekerová - Vejvodová, Chudá, Kovaříková - Vávrová, Jiříková

1. SC TEMPISH Vítkovice: Příleská (21. Karasová) - Staňková, Gadošová, Willmannová, Lenfeldová, Kubalčíková, Matýsková, Částečková, Smetanová - Kubečková, Seevaldová, Husková - Šponiarová, Planková, Maroszová - Kabelková