Těžká práce v Dobrušce. Extraligový nováček se nedal zadarmo, Rytířky ale berou tři body

Předevčírem, Michal Dannhofer

FBC KAMAT Dobruška - 1. SC TEMPISH Vítkovice 1:3

Druhý zápas ve dvou dnech a druhé vítězství. Zatímco pohárová výhra 13:0 nad Hradcem Králové se rodila poměrně snadno, o den později to proti extraligovému nováčkovi bylo znatelně těžší. Rytířky sice předvedly skvělý začátek, ale poté se domácí hráčky dostaly na vlnu a dokázaly utkání dovést do velmi – pro ně – hezkého výsledku 1:3.

Rytířky čekal logisticky náročný výjezd do Dobrušky, kde je uvítala nová a moderní hala, navíc se skvělými domácími fanoušky a věrným kotelníkem Vítkovic.

Start do takového typu utkání měly Vítkovice jako z učebnice: po první třetině vedly 3:0, když se postupně prosadily Beránková, Kabelková a Sikorová a na hřišti prakticky jednoznačně dominovaly.

Jenže ve druhé třetině se rozchytala domácí brankářka Špačková, Vítkovicím se nedařilo vstřelit branku a Dobruška začala získávat ostruhy, což se projevilo brankou Kyškové. Vítkovice mohly zareagovat trestným střílením, ale ani to Maroszové nevyšlo.

Naopak především na konci druhé třetiny Dobruška Vítkovicím poměrně zatápěla a brankářka Příleská musela ukázat věci ze svého repertoáru, který bude opět rozvíjet také v národním týmu.

Ve třetí části se pokračovalo v nastoleném trendu utkání, v 54. minutě pomohlo Příleské břevno po pumelici Buchalové, následovala přesilová hra soupeře, který ale již skórovat nedokázal.

Vítkovice tak zapisují druhou výhru a maraton zakončí v neděli proti Židenicím.

Ohlasy po zápase

Denisa Ferenčíková: „Byl to těžký zápas. Úvod jsme měli vcelku dobrý, správně jsme do zápasu vstoupili a vedli 3:0. Potom se to ale zlomilo, získali jsme pocit, že to půjde samo a přestali jsme proměňovat naše šance. Postupem času se naopak Dobruška lepšila a začala ohrožovat naši branku a my jsme se utápěli v tom, že jsme nemohli dát gól. Za tři body jsme ale rádi, protože si myslím, že se tady nebude vyhrávat snadno. My se ale do dalších zápasů musíme zlepšit.“

Branky a nahrávky

FBC KAMAT Dobruška - 1. SC TEMPISH Vítkovice 1:3
branky: 24. Veronika Kyšková - 6. Vendula Beránková, 11. Jessica Kabelková, 18. Nela Sikorová; rozhodčí: Jan Duda - Dominik Papp; vyloučení: 1:1; využití: 0:1; po třetinách: 0:3, 1:0, 0:0

FBC Dobruška: Špačková - Ulbrichová, V. Bašová, Zeisková, Horáková, L. Nádeníková, M. Bašová - Vávrová, S. Peterová, D. Peterová - Fleglová, Kyšková, K. Nádeníková - Bartošová, Eismannová, Buchalová - Jedličková, Poláčková

1. SC TEMPISH Vítkovice: Příleská - Beránková, Lenfeldová, Kubalčíková, Matýsková, Smetanová, Kangas, Částečková - Maroszová, Horčičková, Kabelková - Rybičková, Sikorová, Seevaldová - Natali Kalábová, Drzymala, Niki Kalábová - Klvačová, Gajdošová